Nieuws

’Veel partijen zetten glasvezel in voor de gemeenteraadsverkiezingen’

Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur, blijkt dat veel partijen de komst van een glasvezelnetwerk in hun gemeenten in hun partijprogramma hebben opgenomen.

Dat schrijft dagblad Trouw. De krant concludeert dat als er één grote, collectieve wens uit de verkiezingsprogramma’s van 2018 druipt, dan is het de wens van veel partijen voor supersnel internet.

Opvallend is echter wel dat niet overal alle partijen zich daar druk om maken. In Amsterdam is het de ChristenUnie, in Schagen vooral de VVD, aldus de krant.

Glasvezel staat vooral bij lokale partijen op het programma, zo blijkt. De Partij voor het Noorden uit Oldambt wil ‘constante focus houden op de noodzaak van snel internet’, bijvoorbeeld. Maar ook Gemeentebelangen Noordenveld wil ‘snel internet overal in onze gemeente mogelijk maken’, en PRO3 in Loon op Zand vraagt om ‘glasvezelbekabeling naar huishoudens en bedrijven’.

Toch leeft het ook wel bij bij afdelingen van landelijke partijen. De PvdA Epe pleit bijvoorbeeld voor de aanleg van een glasvezelnet in het buitengebied en het CDA, de grootste partij van Alphen aan de Rijn, noemt ‘snel internet tegenwoordig een vereiste voor bedrijfsleven, onderwijs en thuisgebruik’. Het CDA in Gooise Meren vindt ook dat glasvezel beschikbaar moet zijn voor ondernemers die daar behoefte aan hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.