Nieuws

Peel en Maas wil ook afspraken over buitengebied

De gemeente Peel en Maas in Limburg heeft wel interesse in de oplossing die Horst aan de Maas heeft gevonden voor het aansluiten van huizen op glasvezel in buitengebieden.

In Peel en Maas, een bundeling van de voormalige gemeenten Helden, Kessel, Maasbree  en Meijel, loopt op dit moment nog een vraagbundeling om voldoende belangstellenden voor glasvezel bij elkaar te krijgen. Het beoogde aansluitgebied dekt vooralsnog alleen de kernen Baarlo, Maasbree, Helden, Panningen, Beringe, Kessel en Baarlo.

Volgens dagblad De Limburger hoeft het buitengebied van Peel en Maas niet per se uitgesloten te worden van glasvezel. Als in het buitengebied groepjes bewoners interesse hebben, is Reggefiber bereid de mogelijkheden te bekijken. Die oplossing lijkt veel op de afspraken de gemeente die Horst aan de Maas vorige week maakte met netwerkbedrijf Reggefiber.

Reggefiber ging vorige week in Horst aan de Maas akkoord met het betalen van een deel van de aanleg van glasvezel in buitengebieden. Reggefiber beloofde vorige week in ieder geval de eerste duizend euro per aansluiting te willen betalen. Het resterende bedrag zouden bewoners zelf moeten ophoesten.

Horst aan de Maas trof deze regeling met Reggefiber omdat ook daar een groot deel van de bewoners in buitengebieden woont en dus buiten het oorspronkelijke aanleggebied van Reggefiber valt. Peel en Maas lijkt nu uit te zijn op het maken van soortgelijke afspraken met de netwerkbouwer.

Als er enorm veel belangstelling blijkt te zijn in Peel en Maas, zou dit mogelijk nog verhoogd kunnen worden.

 1. John Cammaert

  Wil graag glasvezel aangelegd hebben. wat moet ik doen?

 2. Hay Wijnen

  Hallo John, ik vind dit een terechte vraag
  Ik geloof dat mensen die buiten af wonen massaal gereageert hebben dat ze graag aangesloten willen worden op de glasvezel.
  Net als ik vissen we al jaren achter het net dat we ten eerste geen kabel hebben gekregen toen het netwerk uitgebreid werd, rede het geld was op wat essent uit kon trekken.
  Bij ons inde straat ( rinkesfort ) is onder tusen al zo vaak open geweest waarom niet gelijk de voorzieningen er in leggen als de sleuf toch open ligt.

  Verder wil ik effe kwijt als ze alle stemmen die van de mensen die buitenaf wonen ingetriokken worden, denk ik dat het feest voor de kern ook niet door gaat, want deze stemmen zijn wel meegeteld om aan het quotum te komen om te kijken of glasvezel doorgaat.

  Anders moeten deze stemmen ongeldig verklaren.
  Ik vind dat de gemeente niet kan maken een algemene oproep te doen om in te schrijven voor glasvezel , en vervolgens worden de mensen die buitenaf wonen WEER gediscrimineerd !!!!!!

  Ik zal verder ook nog contact opnemen met de gemeente en des noods de krant, want ik vind ronuit belachelijk als het feest voor de mensen buitenaf WEER niet door gaat, en wij wel gelach kunnen betalen voor de aanleg in de kern, want we praten hier wel WEER over gemeenschaps geld.

  Groet Hay Wijnen

 3. Jan Zandberg

  Sluit me bij John aan wat moet ik doen.

  Ben al weken bezig met de KPN om een oplossing te vinden voor het steeds slechter wordende netwerk op de Zandberg in Helden zaten we een jaar geleden nog rond de 4MB nu is het rond de 2MB.

  Geld niet alleen voor ons maar voor de hele (achterkant Kabel) van de Zandberg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.