Nieuws

Plannen om glasvezel aan te leggen in deel van Lelystad

In een deel van Lelystad heeft Reggefiber een aantal jaar geleden glasvezel aangelegd. De bewoners van het deel dat daarbuiten viel, krijgen nu mogelijk ook een glasvezelaansluiting. Alleen niet van Reggefiber.

Stichting Glasvezel Noord Lelystad heeft besloten verder te gaan met de aanleg en exploitatie van een glasvezelnetwerk in de wijken Flevo Golf Resort, Golfpark, Houtribhoogte, Lommerrijk en Parkhaven, meldt Flevopost.

Stichting Glasvezel Noord Lelystad (SGNL) is opgericht door en voor bewoners om de genoemde wijken die destijds niet aangesloten zijn op glasvezel alsnog van een glasvezelnetwerk te voorzien. En dat lijkt te gaan lukken.

Er is een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en er zijn partijen gevonden die zowel de aanleg kunnen uitvoeren, als de diensten op het netwerk kunnen keveren. Wel is een voorwaarde dat minimaal de helft van de bewoners voor glasvezel moet kiezen om de aanleg rendabel te maken. De abonnementskosten komen uit tussen de 60 en 65 euro, inclusief btw per maand, meldt SGNL.

De plannen worden komende maanden verder uitgewerkt, samen met de gemeente en de provincie. Het is de bedoeling om begin 2019 met de aanleg te starten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.