Nieuws

Planning voor glasvezelaanleg in Land van Cuijk bekend

Over iets meer dan twee maanden starten de graafwerkzaamheden in de vijf gemeenten die samen het Land van Cuijk vormen (Sint Anthonis, Boxmeer, Cuijk, Mill & Sint Hubert en Grave). De voorbereiding is volop in gang.

Vanaf 1 mei starten de werkzaamheden in het Land van Cuijk en dan zal elke woning een gratis glasvezelaansluiting krijgen. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen de vijf gemeenten in het Land van Cuijk, LVCNET en netwerkbeheerder E-Fiber. Vanaf juni gaat de schop de grond in voor het graven van de kabelgeulen.

Bezoek

Vanaf 1 mei krijgt ieder huishouden in het gebied een schouwer van E-Fiber op bezoek. Die bekijkt samen met de bewoner waar de glasvezelkabel het beste het huis in kan gaan. Zo’n vier weken na dit bezoek begint de aanleg van de glasvezelkabel in de desbetreffende wijk of dorp.

Uitbreiding

Ook heeft E-Fiber aangekondigd dat er een nieuwe provider is bijgekomen op het netwerk. Naast TriNed, Plinq, Netrebel en LVCNET, gaat ook Tweak diensten op het netwerk aanbieden. Zolang de aanleg bezig is, kunnen de inwoners van het Land van Cuijk naar glasvezel overstappen zonder aansluit- en activatiekosten te betalen.

Als alles volgens planning verloopt, worden in maart 2020 de laatste huizen (in Mill & Sint Hubert) op het netwerk aangesloten.

Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 1 juni 2018 terecht bij LVCNET.

foto: LVCNET

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.