Nieuws

Politiek Aalburg overweegt onderzoek naar glasvezel

Aalburg50.000 euro, dat is het bedrag dat nodig is om een onderzoek te doen naar de belangstelling voor glasvezel in het Brabantse Wijk en Aalburg. Een wethouder hoopt dat de gemeenteraad instemt met een grote investering.

Wethouder Sylvana de Backer van de gemeente Aalburg ziet een coöperatie zoals in Heeze-Leende bijvoorbeeld is opgezet, wel zitten, zo zegt ze tegen lokale media. Het is voor bedrijven als KPN niet interessant om in een landelijk gebied als Aalburg glasvezel aan te leggen, daarom wil De Backer het proberen via een glasvezelcoöperatie Aalburg.

Voorwaarde is dat er voldoende geld op tafel komt om te onderzoeken of er voldoende belangstelling is voor glasvezel. Dit zou 50.000 euro kosten. Daarvan kan volgens de wethouders 10.000 euro worden gehaald uit dorpsontwikkelingsplannen. De resterende 40.000 euro moet door de gemeente opgehoest worden.

De gemeenteraad stemt mogelijk volgende maand over het voorstel om te investeren in een glasvezelonderzoek. Als het onderzoek er komt, gaat de aanleg van het netwerk alleen door als minimaal de helft van de inwoners en bedrijven meedoet.

  1. Het is voor bedrijven als KPN niet interessant om in een landelijk gebied als Aalburg glasvezel aan te leggen. +++Kpn is geen netwerkbeheer+++ zoals oxxio niet de beheerder is van het gas maar gewoon een leverancier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.