Nieuws

Politiek stelt vragen over uitzonderingspositie Hellendoorn

Waarom is de gemeente Hellendoorn niet aangehaakt toen negen gemeenten in Twente onderhandelden over de aanleg van glasvezel?

Dat wil collegepartij BurgerBelang in Hellendoorn van de gemeenteraad weten. De partij benadrukt in een brief aan burgemeester en wethouders dat de Hellendoornse gemeenteraad op 11 november 2008 een motie heeft aangenomen om de mogelijkheden voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in deze gemeente te onderzoeken, meldt TC Tubantia.

Op 18 november meldde Glasvezelgids al dat Cogas Kabel in negen Twentse gemeenten glasvezelnetwerken gaat aanleggen. Deze gemeenten zijn Wierden, Hof van Twente, Almelo, Borne, Dinkelland, Oldenzaal, Hardenberg, Tubbergen en Twenterand. Hellendoorn valt daar buiten.

De lokale fractie van BurgerBelang wil daarom weten of er de laatste jaren ontwikkelingen op dat terrein zijn geweest en waarom Hellendoorn zich niet bij dit initiatief van negen Twentse gemeenten heeft aangesloten. De partij zou het liefste alsnog aanhaken bij de negen gemeenten.

De gemeente Hellendoorn telt zo’n 36.000 inwoners en bestaat uit de kernen Nijverdal, Hellendoorn, Haarle, Daarle en Daarlerveen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.