Nieuws

Problemen met glasvezel Woensdrecht na kabelbreuk

Ossendrecht-Woensdrecht“Ik hoop dat dit een eenmalig incident is”, dat zei wethouder Vic Huijgens van de gemeente Woensdrecht deze week in een reactie op een langdurige storing in het glasvezelnetwerk.

In de kern Ossendrecht (gemeente Woensdrecht) is onlangs glasvezel aangelegd. Maar afgelopen maandag deed zich rond 18.00 uur al een grootschalige storing in het netwerk voor. De storing was pas woensdagmorgen opgelost.

Wethouder Huijgens, die zich lange tijd heeft ingespannen om glasvezel in Woensdrecht te krijgen, heeft netwerkbedrijf Reggefiber om tekst en uitleg gevraagd. “Het betrof een kabelbreuk buiten de gemeente Woensdrecht”, zo zegt hij tegen BN DeStem. “Ik hoop dat dit een eenmalig incident is.”

Volgens de krant zijn de bewoners nogal ontevreden over de langdurige storing omdat het netwerk pas nieuw is. Bovendien is de bewoners beloofd dat de glasvezel minder gevoelig is voor storingen dan andere internetaansluitingen.

Eind augustus is aannemer Van Gelder Telecom gestart met de installatie van het glasvezelnetwerk voor Reggefiber. De verwachting is dat in augustus 2013 alle 9000 huishoudens in de kernen van Woensdrecht, Hoogerheide, Ossendrecht, Putte en Huijbergen aangesloten zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.