Nieuws

PvdA: aanleg in Den Haag combineren met werkzaamheden

De PvdA in Den Haag wil dat de aanleg van glasvezel, als deze doorgaat, gecombineerd wordt met andere werkzaamheden in de straat.

De lokale PvdA-fractie heeft hierover vragen schriftelijke gesteld aan de Haagse wethouder Rabin Baldeswingh (Volksgezondheid, Duurzaamheid, Media en Organisatie).

Volgens PvdA-raadslid Mustafa Okcuoglu is glasvezel voor alle inwoners van Den Haag goed nieuws. “Het biedt tal van innovatieve kansen voor Haagse ondernemers en organisaties”, stelt hij.

Met de bewoners van een wijk moet, voorafgaand en tijdens de werkzaamheden, goed en duidelijk gecommuniceerd worden, vindt Okcuoglu. “Als het mogelijk is, moet de aanleg van het glasvezelnetwerk gepland worden met andere werkzaamheden in de straat. Zo hoeven we de straat niet twee keer open te breken dit bespaart geld en leidt tot minder overlast.”

Vorige maand tekende de gemeente Den Haag een samenwerkingsovereenkomst met netwerkbedrijf Reggefiber over de plannen om de hele stad te voorzien van glasvezel. Daarvoor moet Reggefiber 200 miljoen euro investeren in de aanleg van het Haagse netwerk. Als er voldoende interesse is, gaat Reggefiber dit jaar beginnen met de aanleg van het netwerk in de wijk Benoordenhout. In de jaren hierna komt de rest van de stad aan de beurt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.