Nieuws

Raalte haalt glasvezeldrempel niet, inschrijving verlengd

De belangstelling voor glasvezel in het Overijsselse Salland (gemeenten Raalte en Olst-Wijhe) blijkt groot. Toch moet voor een aantal kernen de inschrijftermijn voor glasvezel worden verlengd omdat de drempel niet isgehaald.

Afgelopen weekend sloot de inschrijvingen voor glasvezelabonnementen in Salland. Maandag schreef Glasvezelgids.nl al dat Raalte zelf waarschijnlijk onvoldoende belangestellenden heeft voor de aanleg van glasvezel.

Dit werd later op de dag bevestigd door Reggefiber. In Olst, Den Nul, Wijhe, Boskamp, Raalte, Heino, Luttenberg en Heeten zijn nog niet voldoende aanmeldingen. Daarom wordt daar de inschrijving verlengd tot 29 januari 2012.

In de andere kernen (Broekland, Nieuw-Heeten, Mariënheem, Wesepe, Laat Zuthem en Lierderholthuis) is wel het minimum inschrijfpercentage van 30 procent bereikt, aldus het netwerkbedrijf. Reggefiber stelt als ondergens dat 30 procent van de bewoners in een bepaald gebied zich moet inschrijven voor glasvezel omdat de aanleg anders niet rendabel is.

Als er op 29 januari nog steeds onvoldoende inschrijvingen zijn, wordt de aanleg van glasvezel in Salland op de lange baan geschoven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.