Nieuws

Regering onderhandelt voor snel internet voor scholen

De regering moet met een aantal partijen in gesprek gaan om ervoor te zorgen dat snel en veilig internet een basisvoorziening wordt voor alle scholen.

Dat is de uitkomst van de motie die onlangs door de Tweede Kamer is aangenomen over breedbandvoorzieningen in de twee provincies Groningen en Drenthe.

D66-Kamerlid Paul van Meenen vraagt de regering in de motie om de samenwerking tussen de betreffende scholen te faciliteren en ondersteuning te bieden bij de gezamenlijke prijsonderhandelingen over de abonnementskosten met de leverancier. De motie is met een meerderheid aangenomen.

Volgens de minister van Onderwijs Arie Slob gaat de motie echter niet alleen over Groningen en Drenthe. “De gesprekken die wij nu gaan voeren met SIVON (coöperatie Samen Inkopen Voor Onderwijs Nederland), de PO-Raad (primair onderwijs) en de VO-raad (voortgezet onderwijs) zijn bedoeld om scholen te helpen daarin goede keuzes te maken. Dat gaan wij niet voor een deel van Nederland heel specifiek doen. Nee, dat doen wij voor alle scholen”, aldus de minister.

Aanleiding voor de motie is het feit dat scholen in Groningen en Drenthe, die in 2006 via een rijksinvestering zijn aangesloten op het glasvezelnetwerk, hier geen gebruik van maken omdat de abonnementskosten bij Ziggo te duur zijn voor de scholen, zo staat in het verslag van het Kamerdebat over digitale leermiddelen.

foto: Tweedekamer.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.