Nieuws

Reggeborgh naar rechter om aandelen glasvezelstichting

ReggeborghReggeborgh, de investeringsmaatschappij uit Rijssen die samen met KPN eigenaar is van netwerkbedrijf Reggefiber, staat binnenkort voor de rechter.

Reggeborgh heeft een conflict met TReNT Glasvezel, een onafhankelijke stichting die glasvezel levert aan onderwijs- en kennisinstellingen, overheden en andere stichtingen.

Volgens RTV Oost is TReNT naar de rechter gestapt omdat het probeert te voorkomen dat Reggeborgh alle aandelen in TReNT opkoopt. Reggeborgh bezit nu al een groot deel van de aandelen van TReNT en het bedrijf heeft een bod gedaan op alle aandelen.

TReNT is het met die aankoop niet eens en wil daarom de aandelen van Reggeborgh overnemen, maar dat wil Reggeborgh niet. TReNT wil de aandelen zelf houden om onafhankelijk te kunnen blijven, aldus de regionale omroep.

In een kort geding heeft de rechter bepaald dat daar een bodemprocedure over gevoerd moet worden. Inzet van het conflict zijn de afspraken die in de aandeelhoudersvergadering zijn gemaakt.

TReNT Glasvezel is in 1999 opgericht door de Universiteit Twente en ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland en levert glasvezel aan onder meer de gemeente Enschede, de Regio Twente, de Saxion Hogescholen, TNO en de Universiteit Twente.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.