Nieuws

Reggefiber betaalt deel van aanleg Horst aan de Maas

Bewoners van het buitengebied van de Noord-Limburgse gemeente Horst aan de Maas kunnen mogelijk toch op glasvezel worden aangesloten. Ze moeten daarvoor wel zelf flink bijbetalen.

Dat hebben lokale media vernomen van de CDA-fractie in Horst aan de Maas. Horst aan de Maas bestaat uit een groot aantal kleine kernen waaronder Sevenum, Meerlo en America en kent een relatief groot buitengebied. 

Netwerkbedrijf Reggefiber stelde eerder dat bewoners in het buitengebied die glasvezel willen hebben, de aanleg geheel uit eigen zak moeten betalen. Inmiddels zou Reggefiber hebben toegezegd om van de aanleg de eerste duizend euro per aansluiting voor haar rekening te nemen.

Het overige geld moet door de bewoners zelf worden opgehoest. Dat is besloten na overleg tussen Reggefiber en een wethouder. Een aansluiting in het buitengebied kost volgens Reggefiber ongeveer 5000 euro.

Het bedrijf zal verder een aantal logische gebieden en clusters van woningen op papier zetten en daarvoor uitrekenen hoeveel de aanleg van glasvezel daar zal kosten. Daarnaast wil Reggefiber wellicht nog een extra duit in het zakje doen als veel huishoudens in de kernen van Horst aan de Maas zich melden voor glasvezel, meldt de lokale omroep.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.