Nieuws

Reggefiber vecht in glasvezelstrijd Markelo om inschrijvingen

De belangstelling voor glasvezel is groot in Markelo en Stokkum. En toch verlengt Reggefiber de inschrijftermijn voor glasvezelabonnementen. Dat meldde het bedrijf dinsdag.

Veel bewoners zijn al overtuigd en hebben zich ingeschreven voor een glasvezelabonnement bij één van de serviceproviders, volgens het netwerkbedrijf. Maar bij het einde van de inschrijfperiode op 1 januari 2012 was de benodigde 30 procent nog niet helemaal bereikt.

Glasvezelstrijd
Wellicht is het gebrek aan inschrijvingen te wijten aan de glasvezelstrijd die gaande is in Markelo. Begin november begon Cogas uit Almelo met de aanleg van glasvezel in de gemeente. Dit gebeurde nadat naar eigen zeggen 85 procent van alle huishoudens in deze dorpen ‘ja’ had gezegd tegen deze glasvezelaansluiting van Cogas.

Cogas is met 80.000 aansluitingen actief in negen gemeenten in Twente en legt vooral netwerken aan in buitengebieden. Reggefiber en Cogas hebben met elkaar overlegd over de aanleg van het netwerk in Markelo om tot een samenwerking te komen, maar die gesprekken zijn naar verluidt gestopt waarna Cogas begon met de aanleg van het nieuwe netwerk.

Inwoners van Markelo en Stokkum kunnen zich nog tot 4 maart inschrijven voor een glasvezelabonnement. Zijn er op 4 maart voldoende aanmeldingen, dan zal Reggefiber in het tweede kwartaal van 2012 beginnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.