Nieuws

Reggefiber start aantal nieuwe vraagbundelingen

Netwerkbedrijf Reggefiber is in een aantal gemeenten een vraagbundeling gestart. In Wormerland, Echt-Susteren en Midden-Drenthe kunnen bewoners zich opgeven voor een glasvezelabonnement.

In Peel en Maas is de vraagbundeling net achter de rug en is het nog onzeker of er voldoende inschrijvingen zijn.

De vraagbundeling is bedoeld om te kijken of tenminste 30 procent van de bewoners in het beoogde aansluitgebied een abonnement bij één van de glasvezelproviders wil afsluiten. Pas als die drempel is gehaald, zal Reggefiber overgaan tot de aanleg van het glasvezelnetwerk.

Sinds gisteren hebben de inwoners van de kernen Wormer en Jisp (gemeente Wormerland) de mogelijkheid om hun belangstelling voor glasvezel aan te geven. De vraagbundeling loopt daar tot 9 september.

Echt-Susteren
Ook in het Limburgse Echt-Susteren wordt de belangstelling voor glasvezel sinds maandag gepeild, meldt Telecompaper. Het gaat hier om inwoners van de kernen Echt, Susteren, Nieuwstadt en Koningsbosch. Zij krijgen tot 23 september de tijd om een abonnement bij een van de deelnemende providers af te sluiten.

Tot slot is ook in Midden-Drenthe een vraagbundeling gestart. Hieronder vallen de kernen Beile, Bovensmilde, Hoogersmilde, Smilde en Westerbork. Bewoners kunnen tot en met 2 september terecht bij Concepts, Fieber, Helden van Nu, KPN, Lijbrandt, Solcon, Vodafone en XS4ALL.

Peel en Maas
Terwijl in eerder genoemde gemeente een vraagbundeling is gestart, heeft de gemeente Peel en Maas net de vraagbundeling afgesloten. Reggefiber kon maandag echter nog niet zeggen of er voldoende aanmeldingen binnen zijn gekomen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.