Nieuws

Rendo en Glasvezel buitenaf willen glasvezelnetwerk De Wolden kopen

Glasvezelinitiatief Glasvezel De Wolden gaat formeel veranderen. De BV Glasvezel De Wolden wordt verkocht aan netbeheerder RE-NET, die het bedrijf zal onderbrengen in haar samenwerking met Glasvezel buitenaf, genaamd Rendo buitenaf.

Overigens blijft Stichting Glasvezel De Wolden met alle vrijwilligers gewoon bestaan. Volgens stichting-voorzitter Sjoerd Meijer is het belangrijkste doel van het initiatief gehaald, namelijk het realiseren van snel internet voor iedereen in De Wolden. “Nu willen we de mogelijkheden die dit netwerk biedt ten goede laten komen aan de bewoners van onze gemeente. Wij hebben, net als de twee andere aandeelhouders de intentie om onze aandelen over te dragen. Met de opbrengst daarvan gaan wij mooie dingen mogelijk maken in De Wolden”, verklaart Meijer.

Wethouder Gerrie Hempen-Prent van de gemeente De Wolden is blij en tevreden met de ontwikkelingen. “Het doel is bereikt, het netwerk ligt er. Dit komt door het harde werk van Stichting Glasvezel De Wolden en alle vrijwilligers! Het is prachtig om te zien dat een bewonersinitiatief zo ver kan komen. In de toekomst blijft het van belang dat het bewonersinitiatief gewaarborgd wordt. Wij zijn ontzettend blij dat een marktpartij het netwerk wil overnemen. Het is niet zomaar een marktpartij, maar eentje die het project vanaf het begin ondersteund heeft.

De beoogde overdracht heeft nog wel de instemming nodig van de diverse aandeelhouders.
foto: Glasvezel De Wolden

  1. A.Zoetekouw

    Wanneer gaat dit in ?

    We zijn net verhuist naar De Wijk (gemeente de Wolden) maar we hebben nog een opgerolde draad bij de voordeur liggen. We willen graag internet via glasvezel en vragen ons af hoe we hier snel aan kunnen komen.

    Via “Glasvezel De Wolden” komen we helaas niet verder, die hebben al enkele keren de aannemer verzocht contact op te nemen maar die heeft waarschijnlijk andere prioriteiten.

    Het komt nu op ons over van we hebben het benodigde aantal geleverd, op naar de volgende grote klus…..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.