Nieuws

Ridderkerk krijgt glasvezel

Eindelijk gaat ervan komen en wordt er in Ridderkerk glasvezel aangelegd. Na een eerdere teleurstelling met L2Fiber, komt er glasvezel van T-Mobile en Open Dutch Fiber.

Deze week is het startsein gegeven voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. De inwoners van Ridderkerk krijgen met de komst van glasvezel de mogelijkheid te internetten via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde (Gbps).

In november starten T-Mobile en Open Dutch Fiber met de aanleg in de wijken Centrum, Bolnes, Slikkerveer, Het Zand, Drievliet, Oost en Rijsoord. In totaal kunnen meer dan 20.000 huishoudens worden aangesloten. Het netwerk is naar verwachting begin 2023 klaar.

Het bedrijf L2Fiber beloofde al eerder glasvezel in Ridderkerk, maar daarna werd het stil en uiteindelijk is het glasvezelproject door T-Mobile en Open Dutch Fiber overgenomen.

Open Dutch Fiber legt op dit moment samen met T-Mobile ook glasvezelnetwerken aan in Zoetermeer, Haarlem en Utrecht. Daar wordt Ridderkerk nu dus aan toegevoegd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.