Nieuws

Rivierenland blijft strijdtoneel van glasvezelpartijen

In een deel van de regio Neder-Betuwe (deel van de regio Rivierenland) zijn nog te weinig aanmeldingen voor glasvezel verzameld. Daarom wordt de vraagbundeling van Glasvezel buitenaf in West Betuwe, Culemborg, Tiel, Zaltbommel, Maasdriel en Neder-Betuwe verlengd.

Alleen in de gemeente West Maas en Waal is de komst van glasvezel zo goed als zeker. Daar heeft Glasvezel buitenaf meer dan de 50% van de huishoudens op glasvezel kunnen laten overstappen. Maandag 17 juni sloot de inschrijving. Alleen in de overige gemeenten van het gebied Neder-Betuwe loopt de inschrijving nu nog.

Inmiddels is er ook een instemmingsbesluit aangevraagd bij de gemeente West Maas en Waal. Het is de verwachting dat hier binnenkort door de gemeente akkoord op wordt gegeven.

Of Glasvezel buitenaf ook in de witte gebieden in de regio Rivierenland glasvezel gaat aanleggen, is nog niet zeker vanwege de concurrentie met de andere marktpartij, Digitale Stad. “Het is nog allerminst zeker is of het regio initiatief samen met Digitale Stad kan starten met de aanleg in de witte gebieden. Er moet nog door alle 7 gemeenteraden goedkeuring worden gegeven om dit project financieel haalbaar te maken en het is nog onduidelijk wanneer het (in de gemeenteraad, red.) behandeld wordt”, aldus Glasvezel buitenaf.

Digitale Stad heeft naar eigen zeggen 54% van de aanmeldingen in de hele regio Rivierenland binnengehaald, zo verkondigt de organisatie. Dit betekent dat Digitale Stad, in samenwerking met Regio Rivierenland, het glasvezelnetwerk wil gaan realiseren. In de komende periode zullen de plannen worden voorgelegd aan alle betrokken gemeenten. Als alle gemeenten instemmen zal Digitale Stad in het najaar starten met de aanleg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.