Nieuws, Zakelijk

Rotterdam koppelt alle gemeentelocaties met glasvezel

Eurofiber koppelt glasvezelnetten in Rotterdam tot hoogwaardige digitale infrastructuur die alle locaties van de gemeente Rotterdam met elkaar gaat verbinden. Hierdoor wordt een smartcity mogelijk in Rotterdam.

Eurofiber start deze maand met de aanleg van een grootschalig fijnmazig glasvezelnetwerk. Hiervoor heeft de leverancier eind december een Europese aanbesteding toegewezen gekregen.

Met het project worden alle bestaande glasvezelnetwerken van de gemeente Rotterdam geoptimaliseerd en aan het netwerk van Eurofiber gekoppeld. Hierdoor ontstaat er voor de gemeente één hoogwaardig glasvezelnetwerk ontstaat waardoor ‘de smart city-ambities van de stad eenvoudig mogelijk gemaakt worden’, aldus de leverancier van zakelijke glasvezelnetwerken.

Het netwerk moet ervoor zorgen dat innovaties als sensortechnologie, mobiele oplossingen, 5G en big data de stad en de bewoners slimmer, duurzamer en efficiënter maken. Ook realiseert de gemeente aanzienlijke besparingen en wordt er optimaal gebruik gemaakt van de reeds aanwezige infrastructuur.

Spaghettinetwerk

Als onderdeel van de overeenkomst levert de glasvezelspecialist de gemeente Rotterdam ongeveer 300 managed Dark Fiber-glasvezelverbindingen voor een periode van acht jaar. Het nieuwe glasvezelnetwerk maakt daarbij efficiënt gebruik al aanwezige digitale infrastructuur in Rotterdam. Waar mogelijk worden de gemeentelijke glasvezelnetwerken, waaronder Glazen Maas, optimaal hergebruikt, waardoor investeringen in nieuwe verbindingen tot een minimum beperkt worden.

Als aannemer is Volker Wessels Telecom bij het grootschalige project betrokken.

foto: Eurofiber

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.