Nieuws

Ruim 60% aanmeldingen in Landelijk Amsterdam-Noord

Heel spannend was het niet meer want de komst van glasvezel was al zeker, maar bewoners van de kernen en buitengebieden van Landelijk Amsterdam-Noord, hadden tot en met afgelopen weekend de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een glasvezelabonnement.

En daar heeft 61% van de bewoners gebruik van gemaakt, zo blijkt nu. Het gebied Landelijk Amsterdam-Noord omvat de kernen én de buitengebieden van Durgerdam, Holysloot, Ransdorp, Schellingwoude en Zunderdorp.

Eind februari meldde GlasDraad echter al dat er voldoende animo was om een rendabele aanleg van een glasvezelnetwerk te garanderen. Daarvoor was een aanmeldingspercentage van 40% nodig. Uiteindelijk heeft dus 61% van de bewoners en bedrijven zich aangemeld.

Dat betekent dat de planning voor de aanleg kan worden gemaakt. Bij de aanleg worden niet alleen de ‘witte’ gebieden (zonder coax-kabel), en ‘grijze’ gebieden (met een coax-aansluiting) voorzien van een glasvezelaansluiting als ze zich hebben aangemeld.

De start van de aanleg van het netwerk zal nog voor de zomer zijn. Eind dit jaar of begin 2020 zullen alle aangemelde huishoudens van hun glasvezelaansluiting gebruik kunnen maken.

foto: GlasDraad

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.