Nieuws

Schagen wil niet overstappen op glasvezel

Glasvezel zit er voorlopig niet in voor de inwoners van Schagen. Het aantal aanmeldingen staat al maanden op ongeveer 13%. Daarom wordt alles uit de kast getrokken om glasvezel aantrekkelijk te maken.

Want 13% van de inwoners is veel te weinig. Zodra er 10.000 abonnementen (= 40%) in Schagen zijn afgesloten, gaat de aanleg van glasvezel door, stelt netwerkbeheerder E-Fiber. Maar dat lijkt maar niet te gebeuren.

De inschrijving in Schagen loopt al heel lang, maar de inwoners lijken maar niet te willen kiezen. Eerder schreef Glasvezelgids al dat het aanbod van provider Trined de meest waarschijnlijke reden is voor het lage aantal aanmeldingen.

Waar bewoners in veel gemeenten kunnen kiezen uit meerdere glasvezelproviders, kunnen de Schagenaren alleen kiezen voor Trined. Om het aanbod in Schagen aantrekkelijker te maken, zouden Tweak en Multifiber nu ook hun diensten op het netwerk mogen aanbieden, meldt SchagenFM. Al wordt dat laatste nog niet op de website van E-Fiber gemeld.

De gemeente en E-Fiber willen niet opgeven in de race om de glasvezelinschrijvingen. Daarom is ook besloten om de drempel voor glasvezel te verlagen naar 30%. En er komen nieuwe campagnes om de voordelen van glasvezel beter duidelijk te maken.

  1. flits

    30% blijkt niet te kloppen: de drempel is inmiddels weer omhoog gegaan naar 35%. Dit valt te lezen in de brief en in het krantje die we deze week kregen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.