Nieuws

Sliedrecht krijgt voorlopig nog geen glasvezel

Wanneer krijgen inwoners van Sliedrecht een glasvezelaansluiting? Op die vraag kan de burgemeester van Sliedrecht voorlopig geen concreet antwoord geven.

Dat antwoordt het college op vragen van de lokale partij Slydregt.nu. De partij wil onder meer weten wanneer Sliedrecht aan de beurt is bij de aanleg van glasvezel. Volgens het college van B&W zijn marktpartijen aan zet om glasvezel aan te leggen.

Het college van B&W antwoordt dat de planning van de aanleg afhankelijk is van marktpartijen. “Het college faciliteert concrete initiatieven die zich melden bij de
gemeente voor de aanleg van glasvezelverbindingen.”

Verder ontkent de gemeente dat de stelling van Slydregt.nu dat in veel wijken nu een te trage internetverbinding beschikbaar is. “In 2015 heeft het college voor het laatst de digitale bereikbaarheid van Sliedrecht laten onderzoeken. De uitkomst was toen dat alle woonwijken voldeden aan de NGA-norm van 100 Mb/s downloadsnelheid. Uit een steekproef bleek dat meer dan 90% van de huishoudens was aangesloten op zowel het coax- als op het kopernetwerk.”

Volgens de Glaskaart van bureau Stratix heeft 7% van Sliedrecht op dit moment wel een glasvezelaansluiting. Waarschijnlijk gaat het om de wijk Baanhoek-West waar jaren geleden al glasvezel werd aangelegd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.