Nieuws

Someren en Asten tekenen contract met Reggefiber

Inwoners in Someren en Asten hebben waarschijnlijk over een jaar een glasvezelverbinding. Dat is het doel van de overenkomste die de twee gemeenten hebben tegekend met netwerkbedrijf Reggefiber.

Het akkoord maakt de weg vrij voor de aanleg van glasvezel in alle kernen van Asten en Someren, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Hoewel er aanvankelijk nog twijfels waren over de aanleg van glasvezel in Someren-Heide en Ommel vanwege de afstand en de hogere kosten, is nu besloten dat ook deze kerkdorpen zullen worden voorzien.

Althans dat gebeurt alleen als er voldoende inschrijvingen van bewoners worden verzameld. De vraagbundeling in Someren en Asten start in januari 2012. Als 30 procent zich inschrijft voor een abonnement bij een van de glasvezelproviders, zou de aanleg in mei van start kunnen, aldus de Eindhovense krant.

  1. cor

    Ik hoop dat men de 30% haalt.Het is me trouwens opgevallen dat sinds UPC weet dat ze concurentie krijgen, ze veel electronica zaken in de regio dealer van UPC maken. Ook het reclame aanbod is momenteel enorm. Men is schijnbaar erg bang voor concurentie van een beter product.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.