Nieuws

Sommige wijken in Gouda krijgen 2 glasvezelnetwerken

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in Gouda verlopen chaotisch. Zowel KPN als Delta Fiber Nederland willen er glasvezel aanleggen. De bewoners weten intussen niet goed waar ze aan toe zijn.

De situatie in Gouda is nogal verdeeld. De nieuwbouwwijken Westergouwe en Middenwillens hebben al een glasvezelnetwerk. Voor de rest van Gouda bestaan nu concrete plannen.

Momenteel is er een vergunning aan Delta Fiber Nederland afgegeven voor de wijken Goverwelle, Plaswijck en Bloemendaal, schrijft Indebuurt. De werkzaamheden zijn daar in sommige straten al gestart.

Daarnaast heeft KPN een vergunning aangevraagd om in de wijken Korte Akkeren en de binnenstad van Gouda een glasvezelnetwerk aan te leggen. Hier hebben bewoners begin januari bericht over gehad van KPN. Hiervoor starten de werkzaamheden in juli in de binnenstad en Korte Akkeren.

Concurrentie

Maar daar blijft het niet bij volgens Indebuurt, want KPN gaat samen met netwerkbeheerder Rekam nog meer straten openbreken, dit keer in de wijken Plaswijck, Bloemendaal en Goverwelle. Dat betekent dat deze straten nog een keer opengebroken gaan worden. Ze willen in het voorjaar starten met het aanleggen van glasvezelkabels en naar verwachting zal dit tot het najaar duren.

Bekijk op deze kaart waar KPN in Gouda glasvezel gaat aanleggen:
foto: KPN NetwerkNL en Google

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.