Nieuws

Start gemaakt met glasvezelaanleg in Heerhugowaard

In het buitengebied van Heerhugowaard, beter bekend als Veenhuizen, is vorige week een begin gemaakt met de aanleg van glasvezel.

De eerste meters kabel werden gelegd in het bijzijn van alle betrokken partijen. De planning was echter opvallend omdat het plaatsvond 3 dagen voordat de inschrijving voor glasvezel zou stoppen. De inschrijving is maandag gesloten.

Het is glasvezelcoƶperatie Veenglas gelukt om voldoende aanmeldingen voor glasvezelabonnementen te verzamelen. De komst van glasvezel in het buitengebied is dan ook de kroon op het werk van Veenglas die hier 4 jaar naartoe heeft gewerkt, meldt Heerhugowaardcentraal.nl.

Aanleg

Aannemer KWS is nu bezig met de vernieuwing van de Veenhuizerweg en Kerkweg. De wegenbouwer is positief over het unieke project, maar wil geen vertraging in de strakke planning. Daarom heeft de glasvezelaannemer donderdag een proeftraject neergelegd om beide werkzaamheden op elkaar af te stemmen. Het ‘echte’ werk begint deze week.

Volgens de planning wordt er iedere week een stuk van ongeveer 700 meter afgegraven, opnieuw gefundeerd en geasfalteerd. De bekabeling loopt in dat tempo mee, terwijl er gelijktijdig ook elders in het Veenglas-gebied gewerkt zal worden aan het glasvezelnet.

De verwachting is dat alle werkzaamheden in juli van dit jaar afgerond zullen zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.