Nieuws

Start van glasvezelaanleg in Alkmaar Centrum Zuid

In Alkmaar Centrum Zuid is KPN NetwerkNL gestart met de aanleg van glasvezel. De aftrap van de werkzaamheden was vorige week en werd bijgewoond door een wethouder van de gemeente Alkmaar en een regiodirecteur van KPN.

Vanaf nu wordt er een glasvezelnetwerk aangelegd voor circa 13.000 aansluitingen in Alkmaar Centrum Zuid. De overige wijken worden in de periode 2020 t/m 2022 aangesloten, waaronder ook de kernen Graft, De Rijp en Oudorp. Voor de overige kleine kernen spant KPN zich in om samen met andere partijen een netwerk te realiseren, zo meldde Nieuws.nl onlangs.

De gemeente werkt graag mee aan de aanleg van glasvezel. “Want het bestaande netwerk van koperleidingen voldoet grotendeels niet meer aan de huidige vraag aan bandbreedte”, constateert wethouder Pieter Dijkman. “Met het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk wordt zowel aan de huidige als aan toekomstige vraag naar internetsnelheden voldaan.”

Voordat de werkzaamheden in een straat starten, worden inwoners hierover geïnformeerd. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.