Nieuws

Steeds meer discussie over glasvezel rond Heerenveen

foto: Kabelnoord

Het besluit om geen glasvezel aan te leggen naar 80 percelen in het buitengebied van Heerenveen, dreigt een heel politieke discussie te worden.

Een bewoner heeft een boze brief naar Kabelnoord en de provincie gestuurd waarin wordt geklaagd over het uitstellen van de glasvezelaanleg en de onduidelijkheid die er bij bewoners leeft. Kabelnoord heeft daar vorige week op gereageerd.

In de brief legt Kabelnoord uit dat de planning uitliep door verschillende oorzaken, waaronder concurrentie van andere glasvezelpartijen en een discussie die Kabelnoord heeft met de aannemer over de kosten van de aanleg.

Vanwege die hoge kosten heeft Kabelnoord besloten om een deel van het buitengebied van Heerenveen niet op het glasvezelnetwerk aan te sluiten. In totaal gaat het op 80 percelen wwarvan er 20 zich hebben aangemeld voor glasvezel.

Deze mailwisseling is voor de fractie van het CDA aanleiding om opheldering te vragen aan Gedeputeerde Staten. Het CDA wil van GS weten wat er ondernomen wordt om alsnog iedereen te kunnen voorzien van een glasvezelaansluiting.

foto: Kabelnoord

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.