Nieuws

Steenwijkerland krijgt glasvezel

De kogel is door de kerk: de bewoners van Steenwijkerland krijgen glasvezel. Tijdens de glasvezelcampagne van Glasvezel buitenaf die afgelopen maandag afliep, kwamen -uiteindelijk- voldoende aanmeldingen binnen om glasvezel te kunnen aanleggen.

De gemeente Steenwijkerland is opgedeeld in twaalf deelgebieden. Per deelgebied moest minimaal 40% van de inwoners zich aanmelden voor glasvezel. De meeste deelgebieden haalden deze drempel ruimschoots, maar niet allemaal. Na overleg is besloten om het gemiddelde deelnamepercentage te kijken, in plaats van het aantal aanmeldingen per deelgebied.

Omdat sommige deelgebieden zo hoog hebben gescoord, kunnen de minder presterende deelgebieden gecompenseerd worden, aldus Glasvezel buitenaf.

De start van de aanleg vindt naar verwachting in december 2019 plaats in Scheerwolde. Van daar uit worden alle deelgebieden op het glasvezelnetwerk aangesloten. Inwoners die zich hebben aangemeld, kunnen naar verwachting vanaf begin 2020 gebruikmaken van razendsnel internet via glasvezel. De stad Steenwijk en het Binnenpad in Giethoorn komen in een latere fase aan bod.

foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.