Nieuws

Steenwijkerland krijgt mogelijk glasvezel

Bewoners van de gemeente Steenwijkerland kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een glasvezelabonnement.

Als voor 30 september 2019 minimaal 40% van de inwoners zich aanmeldt, dan gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk van Glasvezel buitenaf door.

Eerder vond al een glasvezelcampagne plaats in de Kop van Overijssel, waar het buitengebied van de gemeente Steenwijkerland onderdeel van was.

Tijdens de campagne in het buitengebied, bleek dat er ook in de kernen van Steenwijkerland (waaronder Giethoorn en Steenwijk) veel vraag was naar glasvezel. Daarom krijgen de inwoners van de dorpen en steden in deze gemeente nu de kans op een glasvezelaansluiting. Steenwijk en het ‘oude dorpslint’ van Giethoorn komen in een volgende fase aan bod, aldus Glasvezel buitenaf.

De gemeente is opgedeeld in twaalf deelgebieden. Per deelgebied moet minimaal 40% van de inwoners zich aanmelden voor glasvezel. Als het minimum aantal aanmeldingen per gebied wordt gehaald, dan wordt begin 2020 gestart met de aanleg.

Om bewoners te informeren over glasvezel en de aanleg van het netwerk, worden de komende weken nog 10 bijeenkomsten voor bewoners gehouden. De data en locaties zijn te vinden op steenwijkerland.glasvezelbuitenaf.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.