Nieuws

T-Mobile kondigt glasvezel aan in Heemskerk en Beverwijk

Beverwijk en Heemskerk krijgen een glasvezelnetwerk van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Dat is dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat in totaal om ongeveer 33.000 huishoudens die op het nieuwe glasvezelnetwerk aangesloten kunnen worden. Bewoners die te maken krijgen met de werkzaamheden voor de aanleg van glasvezel worden op de hoogte gebracht door T-Mobile en Open Dutch Fiber.

In verschillende wijken waar nog geen glasvezelnetwerk ligt wordt glasvezel aangelegd. Dit gebeurt in Beverwijk in de wijken Centrum, Vondelkwartier, Prinsenhof, Warande, Kuenenplein, Westertuinen, Meerestein, Oosterwijk en Zwaansmeer, meldt T-Mobile. In Heemskerk zijn dat Heemskerk-dorp, Commandeurs, Marquette, Hofland, Oosterwijk, Zuidbroek, Heemskerkerduin, Noorddorp, Poelenburg, Oosterzij, Noordbroek, De Trompet, Kerkbeek, Assumburg, Hoogdorp en Waterakkers.

In Beverwijk starten de werkzaamheden in april 2022 en in Heemskerk naar verwachting in mei 2022. In juni 2022 worden de eerste woningen aangesloten in Beverwijk. In Heemskerk gebeurt dit na de bouwvak. Naar verwachting kunnen de eerste huishoudens vanaf deze zomer gebruikmaken van de nieuwe glasvezelaansluiting.

  1. Hans van Veen

    De colporteur van T Mobile hebben we net gehad over de glasvezelaanleg. Teken maar even, u zit voor 2 jaar vast, want anders leggen wij GEEN glasvezelaansluiting aan tot in uw meterkast. Wij hebben het monopolie en betalen ervoor. Nu strijdig met de folder dat de aansluiting tot in de meterkast zou worden verzorgd. Ik heb Delta gebeld het bedrijf dat de glasvezelaansluiting verzorgt en wat blijkt….Gratis aansluiting tot in de meterkast en de aannemer komt als uw straat aan de beurt is praten over de aansluiting. Delta gaat deze wijze van colporteren onderzoeken. De medewerker Thijs in T Mobile jasje kunt u dus gewoon de deur wijzen en rustig op uw gemak besluiten welk bedrijf u ter zijner tijd neemt. In de buurtapp ook maar even gewaarschuwd. In Haarlem en Velserbroek krijgen de mensen het ook gratis in de meterkast.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.