Nieuws

T-Mobile wil 2e glasvezelnetwerk van KPN in Den Haag voorkomen

foto: T-Mobile

T-Mobile heeft de gemeente Den Haag gevraagd om de aanleg van glasvezel door KPN in het Regentessekwartier te stoppen. De aanleg is onnodig want T-Mobile heeft er al een netwerk, zo is het commentaar.

In de wijk Segbroek, waar het Regentessekwartier onderdeel van uitmaakt, is vorig jaar door T-Mobile samen met Primevest Capital Partners een netwerk voor 33.000 huishoudens aangelegd. KPN kan ook van dat netwerk gebruikmaken, stelt T-Mobile.

Als KPN toch een eigen netwerk gaat aanleggen komen die netwerkkabels letterlijk bovenop de netwerkkabels van T-Mobile te liggen. “Onderhoud en nieuwe aansluitingen worden daardoor bemoeilijkt en onnodig kostbaar”, aldus het telecombedrijf. Reden voor T-Mobile en Primevest om de gemeente Den Haag te vragen om niet in te stemmen met de aanleg van een tweede glasvezelnetwerk.

Bovendien geeft T-Mobile aan dat het niet begrijpt waarom de gemeente Den Haag toestemming geeft voor een tweede glasvezelnetwerk. “Hier spelen alleen commerciële overwegingen een rol, maar het is op geen enkele manier in het belang van de consument”, stelt Søren Abildgaard, CEO van T-Mobile. “Er zijn nog zoveel plekken in Nederland waar consumenten verstoken zijn van supersnel internet. Wij leggen alleen maar glasvezelnetwerken aan op plekken waar het nu nog niet ligt.”

foto: T-Mobile

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.