Nieuws

Te weinig interesse in Beuningen, Groesbeek en Millingen

Het is glasvezelbedrijf Reggefiber niet gelukt de inwoners van Beuningen, Groesbeek en Millingen warm te krijgen voor de aanleg van glasvezel. Daarom is de belangstellingsregistratie voor aansluiting op het netwerk verlengd tot 22 januari.

Aanvankelijk zou de termijn met Kerstmis sluiten, maar volgens een woordvoerder van Reggefiber is een piek in de inschrijvingen, zoals die in de laatste dagen voor de einddatum in veel andere plaatsen wordt gezien, vrijwel uitgebleven.

“Zeker in Beuningen lijken mensen meer met het kerstfeest bezig te zijn geweest dan met de vraag of ze glasvezel willen”, zegt hij tegen De Gelderlander.

Reggefiber hanteert als vuistregel dat het werk aan de aanleg van glasvezel in een plaats pas start, als 30 procent van de huishoudens aangeeft dat ze een aansluiting wil. Pas dan is de aanleg de investering waard.

Op welk percentage de drie gemeenten nu wel zitten, wil Reggefiber niet melden. Volgens de woordvoerder zit het aantal aanmeldingen in Groesbeek ‘dicht tegen de grens aan’, maar moeten zich in Beuningen en Millingen nog flink wat extra belangstellenden melden. De providers en Reggefiber willen de komende weken met ‘ludieke acties’ nog extra mensen over de streep trekken.

Veel mensen lijken er vanuit te gaan dat de glasvezel er toch wel komt, en dat het verlengen van de termijn een manier is om meer klanten te krijgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.