Nieuws

Tilburg zoekt investeerders voor aanleg glasvezel

De gemeente Tilburg wil binnen vijftien jaar dat alle telecomnetwerken in de stad bestaan uit glasvezel. De investering gaat waarschijnlijk 80 tot 100 miljoen euro kosten.

De gemeente is nu een open marktconsultatie gestart waar marktpartijen als Reggefiber voor 13 februari op kunnen reageren.

Tilburg is dit project gestart omdat het in grootstedelijke gebieden lastiger is om met glasvezel voldoende conversie (minimaal 30 procent deelname) te genereren. Vanwege de enorme kosten, wagen partijen als KPN en Reggefiber zich zelden aan grootschalige glasvezelprojecten in steden, meldt Webwereld.

Tilburg wil de totale investeringen van 80 tot 100 miljoen euro niet zelf opbrengen. Dat moet van extene partijen komen. Wel is de gemeente bereid om eenmalig geld beschikbaar te stellen voor een “integraal stimuleringsprogramma bestaande uit investeringen in innovatie van maatschappelijke digitale diensten, het ondersteunen van de bewonersinitiatieven die vraagbundeling organiseren en een robuuste projectorganisatie om samenhang van activiteiten te coördineren, te stimuleren en te initiëren’. Maar om hoeveel geld het gaat wordt niet duidelijk.

Reggefiber laat in een reactie weten nog geen besluit te hebben genomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.