Nieuws

Toch glasvezel voor Barneveld

Hoewel in Barneveld nog niet één op de drie huishoudens zich heeft opgegeven voor een glasvezelabonnement, heeft netwerkbedrijf Reggefiber toch besloten om er een netwerk aan te leggen.

Voor Voorthuizen en Barneveld sloot onlangs de vraagbundeling om voldoende belangstellenden voor glasvezel bij elkaar te krijgen. In Voorthuizen zijn wel voldoende aanmeldingen verzameld, maar Barneveld kwam nog 300 aanmeldingen te kort.

Toch heeft Reggefiber nu besloten om ook in Barneveld een glasvezelnetwerk te gaan aanleggen. Volgens een woordvoerder van Reggefiber heeft de aanwas van het aantal klanten van de afgelopen weken en het enthousiasme en vertrouwen van de gemeente Barneveld het bedrijf over de streep getrokken, zo verklaart hij in de Barneveldse krant. Reggefiber hoopt dat nog meer mensen een abonnement nemen nu het besluit is genomen om Barneveld te gaanverglazen.

Afspraken
De start van de aanleg in Barneveld is afhankelijk van de afspraken tussen Reggefiber en de gemeente Barneveld over de voorwaarden van de aanleg van het netwerk.

In Voorthuizen beginnen de eerste graafwerkzaamheden al half mei. Als de afspraken met de gemeente rond zijn, volgt Barneveld naar verwachting in oktober.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.