Nieuws

Toch glasvezel voor Echt en Susteren

Echt-jaHet heeft veel moeite gekost, maar eindelijk is het de vier kernen van het Limburgse Echt en Susteren gelukt om overal voldoende belangstellenden te verzamelen zodat de aanleg van glasvezel kan doorgaan.

“Het jaar begint goed voor Echt, Susteren, Nieuwstadt en Koningsbosch. Er zijn voldoende aanmeldingen voor glasvezel”, meldde provider Trined gisteren op Twitter. Het bericht is door netwerkbedrijf Reggefiber bevestigd. De aanleg begint volgende maand.

In Echt-Susteren liep eind september de vraagbundeling af nadat deze al eerder was verlengd wegens gebrek aan voldoende aanmeldingen. Daarop nam een aantal inwoners het heft in eigen hand en sindsdien wordt geprobeerd om alsnog aan de laatste aanmeldingen te komen.

Eind november had slechts 26 procent van de huishoudens in het aansluitgebied zich ingeschreven voor een glasvezelabonnement.  Voor Kerst was het alleen in de kernen Koningsbosch en Nieuwstadt gelukt om de vereiste 30 procent van de aanmeldingen te halen, maar in Echt en Susteren ontbraken nog aanmeldingen.

Kennelijk is het nu gelukt om alle vier de kernen voldoende inschrijvingen voor glasvezel bij elkaar te krijgen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.