Nieuws

Twente krijgt sneller glasvezel dankzij investering in Cogas

De aanleg van glasvezel in Twente kan sneller worden afgerond dan gedacht. Dit wordt mogelijk na  een investering van het Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF).

Voorwaarde voor de investering is wel dat CIF aandeelhouder wordt van Cogas Kabel, zo meldt RTV Oost. Het is niet bekend hoeveel geld het CIF aan Cogas heeft beloofd. De aanleg van de Twentse netwerken kost enkele tientallen miljoenen euro’s.

Cogas en CIF slaan de handen ineen bij de aanleg van glasvezel op een moment dat Cogas is verwikkeld in een glasvezeloorlog met Reggefiber. De twee bedrijven strijden om de gunst van de consument. Cogas concentreert zich vooral op Twente, Reggefiber is in de hele provincie actief.

Vorig jaar november werd al duidelijk dat Cogas de negen gemeenten in Twente wil voorzien van glasvezelnetwerken. Dankzij de nieuwe investering kunnen die dus versneld worden aangelegd.

De aanleg betreft de gemeenten Markelo en Stokkum, Wierden, Hof van Twente, Almelo, Borne, Dinkelland, Oldenzaal, Hardenberg, Tubbergen en Twenterand.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.