Nieuws

Uden onderzoekt mogelijkheden voor glasvezel in het buitengebied

Het kersverse college van burgemeester en wethouders van het Brabantse Uden gaat weer vaart brengen in het plan om het buitengebied te laten aansluiten op glasvezel.

Tijdens de vier jaar van het vorige is er niet veel gebeurd, stelt het Brabants Dagblad vast. Deze nieuwe raad wil meteen laten onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om in het buitengebied een glasvezelnetwerk aan te leggen en hoeveel dat gaat kosten.

Het gaat om naar schatting 170 huishoudens in het Udense buitengebied die op dit moment geen beschikking hebben over een breedbandverbinding.
Aangezien de kern van Uden al jarenlang glasvezel heeft, gaat de gemeente nu bekijken hoe het buitengebied het beste kan worden aangesloten, aldus een wethouder in de krant.

Eind juni moet de eerste fase van het onderzoek afgerond zijn. Dat moet inzicht geven in onder andere de kosten, het aantal huishoudens en bedrijven dat wil aanpikken, de hoogte van de eigen bijdrage, eventuele subsidiemogelijkheden en bedrijven die het glasvezel willen aanleggen. Op basis daarvan gaat Uden de interesse peilen onder potentiƫle gebruikers.

foto: Google Maps

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.