Nieuws

Vandaag uitslag vraagbundeling Gelderland Midden en Zuid

Voor het buitengebied van Gelderland Midden en Zuid is het vandaag erop of eronder, wat glasvezel betreft. Vanmiddag wordt waarschijnlijk de uitslag van de vraagbundeling bekendgemaakt.

Zondag 18 november was de laatste dag voor de bewoners om zich in te schrijven voor een glasvezelabonnement. Het gaat om een omvangrijk gebied waar 14 gemeenten bij betrokken zijn. Alleen als overal minimaal 50% van de bewoners en bedrijven zich heeft aangemeld, gaat de aanleg van glasvezel door.

Of dat percentage gehaald wordt, is nog onzeker. Vrijdag 16 november meldde de glasvezelorganisatie dat zich in totaal 42% van de bewoners had aangemeld.

Glasvezel buitenaf zegt echter dat het veel tijd nodig heeft om de aanmeldingen te tellen. “We zijn alle aanmeldingen aan het inventariseren en hebben nog extra tijd nodig om het eindpercentage te berekenen. We hebben bijvoorbeeld te maken met papieren orders en adressen in recreatiegebieden die meer tijd nodig hebben om te verwerken”, laat de organisatie weten.

  1. R. Bosveld

    Jammer dat Zutphen overgeslagen word.
    Terwijl Zutphen ook in Gelderland ligt toch?
    Beetje raar om zonder belangstelling te meten al er vanuit te gaan dat er te weinig interesse is voor Glasvezel in Zutphen!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.