Nieuws

Vaste netwerken kunnen coronadrukte goed aan

snelweg-verkeer-breedband

Nederlandse breedbandnetwerken zijn robuust genoeg gebleken om de toename van het internetverkeer door de coronacrisis aan te kunnen. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in het jaarverslag over netneutraliteit.

Omdat de Nederlandse netwerken de toename van internetverkeer in 2020 goed aankonden, heeft de ACM ook geen overtreding geconstateerd op het gebied van netneutraliteit. Netneutraliteit wil zeggen dat internetproviders in Europa bepaald internetverkeer niet mogen blokkeren of onnodig beperken. De ACM houdt daar in Nederland toezicht op.

In het jaarverslag concludeert de ACM dat ‘niet is gebleken dat de coronacrisis en de daardoor toegenomen netwerkbelasting door het thuiswerken er toe heeft geleid dat internetaanbieders in Nederland in deze periode verkeersbeheersmaatregelen hebben moeten treffen’.

Een belangrijk onderdeel van het werk dat de ACM doet op het gebied van netneutraliteit is de dialoog aangaan met internetproviders over de toepassing van de Open Internet Verordening op hun dienstverlening, dit zal de ACM ook komend jaar blijven doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.