Nieuws

Veel enthousiasme voor glasvezel in Zwolse wijk Stadshagen

Zwolle-Stadshagen

De wijk Stadshagen wordt aangesloten op het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Dat heeft het netwerkbedrijf maandag bekendgemaakt.

Bewoners van de wijk konden zich tot 13 januari opgeven voor glasvezel. En hoewel maar 28 procent – en niet de benodigde 30 procent – van de huishoudens in het gebied zich voor glasvezel heeft aangemeld, is Reggefiber naar eigen zeggen dik tevreden. “We hebben daarom besloten om het niet te laten afhangen van die 2 procent en dus krijgt Zwolle Stadshagen glasvezel.”

Stadshagen is een relatief jonge woonwijk met veel nieuwbouw en ongeveer 20.000 bewoners. Reggefiber heeft er geen traditionele vraagbundeling gehouden, zegt Reggefiber-woordvoerster Antonette van Beem. “Normaal duurt een vraagbundeling 16 weken, in Stadshagen duurde de inschrijving slechts vijf weken.”

“Bijzonder is dat in die vijf weken 28 procent van de huishoudens in het gebied zich heeft aangemeld”, aldus Van Beem. Aangezien Stadshagen een nieuwbouwwijk is en het aantal huizen en bewoners nog groeit, heeft Reggefiber bij wijze van uitzondering niet vastgehouden aan de harde grens van 30 procent. “We gaan ervan uit dat het aantal inschrijvingen zal oplopen als de wijk groeit.”

Bovendien ligt er al een glasvezelnetwerk en hoeft het alleen nog aangepast te worden om er diensten over te kunnen aanbieden, dus is er van een volledige aanleg van een netwerk geen sprake.

Start onbekend
Vanwege de vorst kunnen de werkzaamheden voorlopig nog niet beginnen, maar Reggefiber komt binnenkort met een planning voor de werkzaamheden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.