Nieuws

‘Veel Nederlanders kennen hun internetsnelheid niet’

Hoe snel is jouw internetverbinding? Op die vraag heeft bijna 4 op de 10 Nederlanders geen antwoord.

Uit onderzoek van vergelijkingssite Pricewise blijkt dat 38% van de 1.000 Nederlandse ondervraagden niet weet welke snelheid hun internetpakket heeft.

Door het vele thuiswerken en het toegenomen verbruik van streamingdiensten worden de beperkingen van hun pakket nu pas duidelijk.

Sinds de coronamaatregelen op 13 maart zijn ingevoerd, loopt één op de tien Nederlanders tegen beperkingen van zijn of haar huidige internet- en tv-pakket aan, waarbij men aangeeft vooral ontevreden te zijn over de internetsnelheid (verwachte download- en uploadsnelheid). Maar liefst 38% van de Nederlanders heeft daarbij geen idee hoe hoog hun internetsnelheid is of zou moeten zijn volgens het abonnement.

“Het verhoogde gebruik van streamingdiensten in combinatie met thuisscholing en thuiswerken zorgt in sommige huishoudens voor extra druk op de kwaliteit van de bandbreedte waarbij beperkingen snel zichtbaar worden. Dit zien we terug in het aantal ontevreden thuis-internetgebruikers”, constateert Hans de Kok, directeur Pricewise.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.