Nieuws

Verdeelstation voor glasvezel in Nederweert geplaatst

In Nederweert is afgelopen vrijdag het eerste verdeelstation geplaatst. Het is een nieuwe stap in de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordwest Limburg.

Aannemer SPIE heeft in een halve dag het betonnen huisje van 7,5m2 opgezet. Het verdeelstation (door Glasvezel buitenaf ook wel lokaal centrum genoemd) is een huisje van waar direct de glasvezelkabels naar de individuele huizen worden getrokken.

Op dit verdeelstation kunnen ongeveer 800 huishoudens direct worden aangesloten. Daarnaast voorziet het indirect nog eens ruim 900 huishoudens in Nederweert van een internetverbinding via twee straatkasten. De kabel met het hoofdsignaal komt bij dit verdeelstation het gebied binnen. Van hier uit gaat deze kabel door naar het volgende verdeelstation in Egchel.

De aanleg in Noordwest Limburg ging begin oktober van start. Ongeveer 800 kilometer glasvezel gaat huishoudens in buitengebieden van de gemeenten Peel en Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert verbinden. De werkzaamheden moeten in het najaar van 2019 klaar zijn.

foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.