Nieuws

Vergunningen afgegeven voor glasvezelaanleg bij Benthuizen

foto: Glasvezel buitenaf

Glasvezel buitenaf heeft een reeks vergunningen gekregen om glasvezel aan te leggen in een waterrijk gebied langs de provinciale weg N209 tussen Boskoop en Benthuizen.

Glasvezel buitenaf heeft bij het Hoogheemraadschap van Rijnland zeker 7 vergunningsaanvragen ingediend om glasvezel te kunnen aanleggen in een gebied dat grenst aan Benthuizen en Hazerswoude Dorp.

Het gaat om het aanleggen van een mantelbuis met een doorsnede van 11 centimeter middenin kwelpolder de Noordplas. In de mantelbuis wordt vervolgens glasvezel geblazen waarop de huizen uiteindelijk aangesloten moeten worden.

De vergunningaanvragen maken onderdeel uit van het aanlegproject Zuid-Holland Midden van Glasvezel buitenaf. In november schreef de organisatie al dat ‘het lastig was om een planning van de aanleg te geven omdat de aannemer op verschillende plekken aan het werk is’. Bovendien duurde vergunningaanvragen langer dan verwacht. Een aantal van die vergunningen lijken nu dus binnen te zijn waardoor de aanleg op sommige plaatsen kan doorgaan. De vergunningsaanvragen liggen nog wel een aantal weken ter inzage bij het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Niet overal lukt het om goedkeuring te krijgen voor de aanleg van glasvezel in waterrijke gebieden. Zo werd onlangs nog de aanleg van glasvezel in een dijk verboden.

  1. sjaakie

    Het zou mooi zijn als Benthuizen zelf dan gelijk wordt meegenomen in die glasvezelplanning… Kunnen we hier ook eens fatsoenlijk internetten…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.