Nieuws

VodafoneZiggo moet andere aanbieders op vaste netwerk toelaten

Niet alleen KPN, maar ook VodafoneZiggo moet haar vaste netwerk openstellen voor andere aanbieders. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt bepaald in het marktanalysebesluit Wholesale Fixed Access. Dat moet per 1 oktober al ingaan.

De ACM constateert dat KPN en VodafoneZiggo gezamenlijk dominant zijn op de markt. Daarmee zouden ze die positie kunnen gebruiken om in stilzwijgende afstemming bijvoorbeeld prijzen voor consumenten te verhogen of voorwaarden in hun voordeel aan te passen. Omdat zowel KPN als VodafoneZiggo die mogelijkheden heeft, vindt de ACM het eerlijk om het netwerk van beide partijen open te stellen voor concurrentie.

“Op deze wijze kunnen aanbieders zonder eigen netwerk toch hun diensten aanbieden aan consumenten en bedrijven. Zo blijft er voldoende concurrentie op de retailmarkten met meer keuze en goede tarieven”, verklaart Henk Don, bestuurslid van de ACM.

Voorheen hadden alternatieve aanbieders zonder eigen vast netwerk alleen toegang tot het netwerk van KPN. Zij kunnen nu ook via het vaste kabelnetwerk van VodafoneZiggo internet-, televisie- en vaste telefoondiensten aanbieden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.