Nieuws

Vraagbundeling Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel gestart

De eerste vraagbundeling voor de aanleg van het glasvezelnetwerk op de witte adressen in het buitengebied van Friesland gaat binnenkort van start. De gemeentes die als eerste aan de beurt zijn, zijn Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.

Ieder die hiervoor een aansluiting in aanmerking komt, ontvangt vanuit de gemeente een aankondigingsbrief. Daarna volgt er een informatiekrant van Glasvezel van Kabelnoord met uitgebreide informatie over hoe de vraagbundeling in zijn werk gaat.

Ook heeft Kabelnoord in beide woonplaatsen vorige week een informatiebijeenkomst georganiseerd. Bewoners kunnen zich tot 17 juli inschrijven voor een glasvezelabonnement.

De aanleg van glasvezel naar de percelen in het buitengebied van Friesland wordt mogelijk gemaakt door een achtergestelde lening van 35 miljoen euro van de provincie Fryslân. Dit is echter onvoldoende om de percelen te kunnen verglazen, daarom heeft Kabelnoord diverse gesprekken met banken afspraken gemaakt over voldoende financiering om de aanleg in het buitengebied in de provincie Friesland te kunnen uitvoeren. Het project moet begin 2021 overal klaar zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.