Nieuws

Vraagbundeling in Dedemsvaart gestart

Hoewel Hardenberg zich onlangs al heeft gekwalificeerd voor de aanleg van glasvezel door netwerkbedrijf Reggefiber, is het nu pas de beurt aan Dedemsvaart. De vraagbundeling en aanleg in de gemeente verloopt selectief en versplinterd.

Dedemsvaart valt onder de gemeente Hardenberg, maar viel kennelijk buiten het aansluitgebied waar de eerdere vraagbundeling over ging.

Inwoners van de kern Balkbrug, dat ook onder de gemeente Hardenberg valt, zijn helemaal de pineut. Hun dorp is niet betrokken bij de vraagbundeling van Dedemsvaart en viel ook niet binnen het aansluitgebied van Hardenberg.

De bewoners van het Overijsselse Dedemsvaart hebben tot 17 juni om zich in te schrijven voor een van de glasvezelaanbieders. In Dedemsvaart hebben bewoners de keuze uit de providers Concepts, KPN, Solcon, Plinq, Lijbrandt, Vodafone en XS4ALL.

Als half juni 30 procent of meer van de bewoners zich heeft aangemeld voor een van de glasvezelabonnementen, dan start Reggefiber met de aanleg van het netwerk.

Op 17 en 23 april houdt Reggefiber informatiebijeenkomsten voor de bewoners om uit te leggen wat glasvezel is en wat het voor de huishoudens kan betekenen.

  1. Ingrid

    belachelijk dat inwoners van balkbrug de pineut zijn!!!
    Ook wij hebben recht op de technologie van vandaag.. het lijkt wel of al het geld voor hardenberg en de voor hun belangrijke dorpen is…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.