Nieuws

Vrijwel zeker glasvezel voor buitengebied westelijk deel Noord-Brabant

Het moet gek lopen willen de bewoners in het buitengebied van het buitengebied van de gemeenten Steenbergen, Woensdrecht, Bergen op Zoom en Halderberge binnenkort geen glasvezel krijgen.

Met nog zo’n twee weken te gaan voor sluiting van de vraagbundeling, heeft nu al 42% van de huishoudens in het gebied Brabantse Wal en Halderberge zich aangemeld voor een glasvezelabonnement.

Dat bleek volgens BN DeStem tijdens een informatiebijeenkomst voor bewoners. Op 4 juni sluit de inschrijving in het gebied en zal Glasvezel buitenaf tellen of het aanmeldprecentage boven de 50 uitkomt. Alleen dan besluit de organisatie tot de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Om nog meer mensen te winnen voor het glasvezelnetwerk in de regio zijn er komende tijd nog diverse activiteiten. Zo is er vanavond (24 mei) een inschrijvingsavond in Heerle en zal Glasvezel buitenaf op 29 en 30 mei door het gebied toeren.

Huishoudens die kiezen voor een aansluiting op het glasvezelnetwerk betalen eenmalig 1815 euro. Ook is het mogelijk 15 euro per maand te betalen. Huishoudens moeten dat bedrag betalen zolang ze van de dienst gebruikmaken.

foto: Glasvezel buitenaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.