Nieuws

Westerveld is verdeeld over glasvezel

Met twee gelijklopende vraagbundelingen in het Drentse Westerveld, is het aantal aanmeldingen ook erg verdeeld.

De situatie in Westerveld is uniek. Het burgerinitiatief Westerveld Op Glas (WOG) en RE-NET, een dochter van netwerkbedrijf Rendo, hebben allebei de inschrijving voor een glasvezelnetwerk geopend. Bij WOG wordt KPN de beheerder van het nog aan te leggen ‘open’ netwerk.

Volgens het Dagblad van het Noorden heeft Westerveld op Glas intussen 7% van de circa 4000 adressen in dit landelijke gebied aan zich kunnen binden. Bij Re-Net staat de teller op 8 procent.

De beide glasvezelaanbieders slaagden er de afgelopen jaren niet in samen op te trekken. Op dit moment voert elk van beide volop campagne om geïnteresseerden over de streep te trekken. “Op 1 november gaat de schop de grond in ongeacht het aantal deelnemers”, laat WOG-voorzitter Eric Olaf Brinkers in de krant weten.

Hoe meer klanten, hoe groter de korting op de eenmalige aansluitkosten. Die bedragen 1600 euro (was eerder 1800 euro), ineens te voldoen. Doet 50% van de adressen mee, dan gaat er 300 euro af. Bij 80% deelname is de korting 800 euro. Inschrijven kan officieel tot 23 oktober.

De vraagbundeling van RE-NET (in samenwerking met Glasvezel buitenaf) duurt tot 15 oktober Alleen als daar een minimum deelname van 40% wordt gehaald, zal de aanleg doorgaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.