Nieuws

Wifi scoort beter dan mobiele 3G- of 4G-verbinding

De gemiddelde wifi-verbinding wordt door het grootste deel van alle Nederlandse internetgebruikers positiever ervaren dan mobiel internet via het 3G- of 4G-netwerk.

Dat blijkt uit onderzoek dat internetvergelijk.nl door Multiscope heeft laten uitvoeren onder 1091 Nederlanders. De goede ervaring met wifi is best opmerkelijk omdat veel Nederlanders aangeven problemen te hebben met haperende draadloos wifi-netwerken.

Opvallend is verder dat vooral mensen in de Randstad (48%) en in het westen (39,7%) de voorkeur geven aan wifi boven de 3G- en 4G-verbinding. Wel denkt ongeveer de helft van de ondervraagden dat de kwaliteit van mobiel internet (3G/4G) in de toekomst beter zal zijn dan de huidige kwaliteit van wifi. Dat is waarschijnlijk te verklaren door de verwachtingen die mensen hebben van 5G.

Een onderzoek van Open Signal heeft eerder al aangetoond dat de downloadsnelheid van mobiel internet in veel landen sneller is dan wifi, maar niet in Nederland. Volgens onderzoekers heeft de aanleg van glasvezelnetwerken directe invloed op komst van het snellere en stabielere 5G-netwerk in Nederland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.