Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Ziggo breidt 1 Gbit-internet uit in strijd met glasvezel

Ziggo heeft openlijk de strijd met glasvezel geopend. Het kabelbedrijf gaat in een ruimer gebied 1 gigabit-nternet aan klanten aanbieden. Het pakket kost voor particulieren 99,50 euro per maand en daarbij krijgt de klant een heel beperkte uploadsnelheid.

Ziggo start 15 oktober met het aanbieden van internet met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde aan zijn klanten in Utrecht-stad, Vleuten, De Meern en Nieuwegein. Dit maakte het bedrijf vrijdag bekend. Eind november krijgt ook Hilversum deze snelheid. De landelijke uitrol gaat in 2020 verder in steden en regio’s zoals Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Wageningen.

Eerder deed het kabelbedrijf al een proef met 1 Gbit-internet in de Utrechtse wijk Oog in Al. Nu volgt dus de uitgebreidere uitrol. De uploadsnelheid die klanten met een 1 Gbit-internet pakket krijgen, wordt echter beperkt tot slechts 50 Mbit/s.

Dat VodafoneZiggo duidelijk de concurrentie aangaat met glasvezelproviders, blijkt wel uit het commentaar van de directeur van het bedrijf in de aankondiging. VodafoneZiggo stelt dat het in staat is om zijn vaste (Ziggo) netwerk in Nederland in twee jaar naar 1 gigabit downloadsnelheden te transformeren zonder graafwerkzaamheden. “Door het upgraden van ons netwerk met Docsis3.1-technologie in het coax-deel van het netwerk, brengen wij supersnel internet niet per straat of per wijk, maar schakelen we hele steden of regio’s in één keer aan, zodat klanten de downloadsnelheid tot 1-Gbit/s kunnen ervaren. Zo maken wij gigabit-snelheden zonder veel graafwerk beschikbaar voor al onze klanten”, stelt Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo.

Naar eigen zeggen bestaat het netwerk van Ziggo voor 97% uit glasvezel en 3% coax.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.