Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Ziggo breidt gigabit-internet uit naar 11 nieuwe gemeenten

Ziggo heeft een nieuwe stap gezet in de strijd tussen coax en glasvezel. Sinds deze week is 1 gigabit-internet van Ziggo beschikbaar in 11 gemeenten.

Het gaat om de gemeenten Groningen, Apeldoorn, Almere, Zaanstad, Lelystad, Haarlem, Leeuwarden, Alkmaar, Purmerend, Weesp en Heerenveen. De kabelaar biedt zo naar eigen zeggen 650.000 huishoudens en bedrijfspanden de mogelijkheid om 1 Gbps internet via de kabel af te nemen. Het gaat hier echter niet om symmetrische internetsnelheden. Wie zich abonneert op een Gigabit-pakket, krijgt maximaal 50 Mbps uploadsnelheid van Ziggo.

Afgelopen tijd werd het kabelnetwerk in deze 11 plaatsen technisch voorbereid op de upgrade. Daarbij zijn bij huisaansluitingen meer dan 936.000 nieuwe connectoren geplaatst en ook werd er bij elkaar meer dan 93 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales aangelegd.

“De uitrol van supersnel internet in Nederland past geheel binnen VodafoneZiggo’s ambitie om Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst”, stelt VodafoneZiggo-CEO Jeroen Hoencamp.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.